Izliječena beba iz Niša koja je zaražena virusom korona u prvoj sedmici života

Tanjug
Izliječena beba iz Niša koja je zaražena virusom korona u prvoj sedmici života

NIŠ- Beba koja se u prvoj sedmici života zarazila virusom korona, uspješno je izliječena u Kliničkom centru (KC) Niš, potvrdila je koordinatorka dječije kovid bolnice i direktorka Klinike za dječiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.

Slavkovićeva je podsjetila da su bebu staru samo sedam dana sa simptomima Kovida- 19 u KC Niš doveli roditelji, kao i da je nakon toga laboratorijski potvrđen virus kod bebe, koja je zadržana na bolničkom liječenju.

- Beba nije bila u teškom stanju, redovno je primala terapiju, bila je dobro svo vreme i testovi su pokazali posle dve nedelje da nema nikakvih tegoba i da je negativna - kazala je Slavkovićeva, prenosi TV Pink.

Dodala je da je jedino uzrast bio problematičan.

Prema njenim riječima, u KC Niš su se protekle sedmice porodile tri trudnice pozitivne na virus korona, da su te bebe negativne na virus, a iščekuje se porođaj još jedne trudnice iz Preševa, koja je trenutno smještena u odvojenom dijelu na ginekologiji i za sada je u dobrom stanju.

Kako je navela Slavkovićeva, u KC Niš trenutno nema djece pozitivne na virus, a u bolnici se nalazi četvoro sa respiratornim simptomima.

- Svu decu koja imaju respiratornu simptomatologiju, bez obzira na to što su njihovi testovi na koronu negativni, tretiramo drugačije, uvek smo na oprezu, jer ipak testovi nisu pouzdani u potpunosti - navela je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana