Izbjegličkim porodicama iz BiH 20 stanova u Prokuplju

Tanjug
Foto: tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbjeglica i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uručio je danas u Prokuplju 20 ključeva izbjegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske.

Ključevi su porodicama u Prokuplju dodijeljeni u okviru realizacije Regionalnog stambenog projekta u Srbiji.

Selaković je izrazio zadovoljstvo što 20 porodica dobija svoj dom, te dodao da time i grad Prokuplje postaje bogatije za 20 porodica.

On je kazao da današnji dan označava početak nove faze u životima korisnika, te im poželeo da ih za ove domove vežu samo lepi trenuci.

Selaković je podsjetio da se prethodnih godina više nego ikada ulagalo u Toplicu i Prokuplje i najavio da će se u tom pravcu nastaviti i u budućnosti.

Naveo je da je država Srbija u prvoj fazi rekonstrukcije Medicinskog centra u Prokuplju uložila milijardu i 117 miliona dinara, a da će u drugoj fazi uložiti 5 milijardi 855 miliona dinara.

"Ovo je pokazatelj koliko nam je stalo do Prokuplja, Toplice, a svakome od vas to će obezbediti najbolju moguću zdravstvenu zaštitu", kazao je Selaković.

Objasnio je da svi projekti koje Vlada realizuje u ovom okrugu doprinosi razvoju i poboljšanju životnog standarda, što će, kazao je, "biti signal ljudima da počnu da se vraćaju u Toplicu i Prokuplje.

Takođe, ministar je preneo najiskrenije pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Poželio je prisutnima da budu svedoci novog razvoja Prokuplja, Toplice i juga Srbije.

"Želim vam mnogo zdravlja, lične i porodične sreće i poslovnih uspeha, a da se iz ove zgrade ori pesma kad se deca rađaju, kćeri udaju i sinovi žene", poručio je Selaković.

Selaković je izrazio nadu da će teška i nesrećna vremena koja potresaju cijelu Evropu ubrzo proći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana