Izaslanik Kadirova predao specijalni poklon Vučiću

Srna
Foto: Instagram

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa izaslanikom lidera Čečenije Ramzana Kadirova u arapskim i muslimanskim zemljama, koji mu je uručio tradicionalni čečenski ogrtač i kapu i tom prilikom istakao da je "čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka".

Izaslanik čečenskog predsjednika Turko Daudov prenio je pozdrave Kadirova predsjedniku Srbije i srpskom narodu, javila je zvanična novinska agencija Čečenske Republike "Grozni inform", a prenio "Sputnjik".

Isti izvor je naveo da je Daudov rekao da je danas u svijetu složena politička situacija, a da je Rusija stala u zaštitu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrijednosti i pokazala Zapadu da ne prihvata tuđe ideologije koje nameće, pa se može reći da je "cijeli zapadni svijet ustao protiv toga".

Međutim, dodao je Daudov, bez obzira na sve poteškoće i kolosalni pritisak Evrope, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da nisu ustali protiv, već su pokazali i podršku Rusiji.

"U vezi sa tim, Ramzan Kadirov me zamolio da vam lično iskažem poštovanje i prenesem da su viševekovni bratski odnosi Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju stranu", prenio je Daudov Vučiću.

Čečenska agencija navodi da je Vučić zahvalio na toplim riječima podrške Ramzana Kadirova, te da je ukazao da je ruski narod bratski narod, što je pokazala viševjekovna istorija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana