Ispraćaj poginulih rudara, u bolnici još trojica povrijeđenih

Srna
Ispraćaj poginulih rudara, u bolnici još trojica povrijeđenih

BEOGRAD - Rudari koji su poginuli u nesreći u rudniku „Soko“ kod Sokobanje biće sahranjeni danas na grobljima u mjestima gdje su živjeli.

Njih sedam biće sahranjeni na grobljima u selima u okolini Aleksinca, a Branislav Zlatanović u okolini Trgovišta, odakle je rodom.

U nesreći u Rudniku mrkog uglja „Soko“ kod Sokobanje 1. aprila poginulo je osam rudara koji su se ugušili nakon nagle pojave metana u jednom oknu, dok je povrijeđen 21 rudar.

Tada su stradali Bojan Stajić, Branko Čokorilo, Bratislav Živković, Radovan Grujić, Darko Zlatković, Nenad Trivunac, Petar Petrović i Branislav Zlatanović.

Svih devet rudara, koji su poslije nesreće u rudniku „Soko“ bili zbrinuti u aleksinačkoj bolnici, dobro su i otpušteni su na kućno liječenje, rekao je danas direktor te zdravstvene ustanove Goran Vidić.

Vidić je rekao da je bolnica u Aleksincu, nakon nesreće u rudniku, zbrinula 17 rudara, a da ih je osam juče otpušteno na kućno liječenje.

Trojica rudara i dalje su na liječenju na Klinici za endokrinologiju i toksikologiju u Nišu, a ljekari navode da su stabilnog zdravstvenog stanja.

U nesreći u Rudniku mrkog uglja „Soko“ kod Sokobanje prije dva dana poginulo je osam rudara, dok je 21 povrijeđen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana