Hrvatski mediji objavili detalje privođenja Severine na granici

G.S.
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Hrvatska pjevačica Severina u nedjelju, 25. avgusta, privedena je na razgovor na srpskoj granici.

Kako prenose hrvatski mediji, srpska policija je sprovela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave organi procjene kao sporne.

Poslije razgovora sa nadležnim organima, Severina je puštena da uđe u Srbiju, ali se ona samoinicijativno vratila u Hrvatsku.

Hrvatski mediji navode da je Severina zaustavljena na granici u 19.35 časova, u Srbiji je trebalo da nastupi na privatnom slavlju povodom rođendana u 23 sata.

Na granici je provela do 23.35 časa, a na zabavu nije otišla, prenosi Kurir.

-Oko 19.45 je stigla na granicu, kod pregleda dokumenata pitali su je kad je posljednji put bila u Srbiji te pozvali da autom stane sa strane. Uzeli su joj dokumente te je satima čekala u autu, kad joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor iz republičkog MUP-a. Došla su dva inspektora te zajedno s carinikom pretresla auto. Nisu našli ništa sumnjivo te su je pozvali na razgovor u zgradu policije“, ispričao je izvor.

„Ispitivali su je o njenim izjavama o Srebrenici, na što ima je ona rekla da su to istorijske činjenice. Pitali su je što misli o Oluji. Pitala je mlade policajce znaju li kako je rat počeo. U razgovorima se spomenuo i Jasenovac. U jednom trenutku su je ispitivali o litiju u Srbiji“, rekao je izvor.

Severina se vratila kući, a posljednji put bila u Srbiji u maju 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana