Hrvatski državljani varali privrednike iz Srbije

Srna
Hrvatski državljani varali privrednike iz Srbije

BEOGRAD - Dva hrvatska državljanina uhapšena su u Srbiji zbog prevare, jer su firme u ovoj zemlji dovodili u zabludu slanjem uplatnica za registraciju u navodni državni privredni registar, čime su protivpravno prisvojili više od 6.000.000 dinara /51.000 evra/.

Za trećim hrvatskim državljaninom, starim 32 godine, policija intenzivno traga, a protiv njega će biti podnijeta krivična prijava za isto krivično djelo.

Uhapšeni, starosti 33 i 29 godina, čiji su inicijali H.P. i J.K, sumnjiče se da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji "Digitalna platforma" i internet sajta /njnjnj.privredni-registar.rs/ dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Srbije.

Oni su im putem pošte slali uplatnice da uplate novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da će, ako to ne učine do određenog datuma, morati da uplate veći iznos, saopšteno je iz MUP Srbije.

Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana