Hoti: Sve institucije moraju poštovati zakon

Tanjug
Foto: Radio Sarajevo

PRIŠTINA - Premijer samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas u Dečanima da je na sastanku sa gradonačelnikom te opštine Baškimom Ramosajem zaključeno da se mora poštovati zakon u vezi sa izgradnjom puta Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani.

Hoti je poslije sastanka sa Ramosajem, koji insistira na nastavku gradnje puta kroz zaštićenu zonu, rekao da je dogovoreno da se poštuje Zakon o zaštićenim zonama koji je usvojio kosovski parlament.

“Razgovarali smo o važnim pitanjima, ekonomiji, lokalnom ekonomskom razvoju Dečana i posebno o izgradnji puta do Plava”, izjavio je Hoti novinarima.

S druge strane, Ramosaj je naveo da postoji “zajednička posvećenost” izgradnji puta koji će doprinijeti ekonomskom napretku i razvoju opštine Dečani.

Poslije sastanka sa rukovodstvom opštine Dečani, Hoti će posjetiti manastir Visoki Dečani, gdje bi trebalo da ga primi iguman ovog manastira, koji je pod zaštitom Uneska, arhimandrit Sava Janjić.

Radovi na izgradnji puta kroz zaštićenu zonu manastirskog imanja obustavljeni su prije 10 dana poslije intervencije dečanskog bratstva i najviših predstavnika Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana