Hil: Susret Đurića i Bajdena potvrda partnerstva Srbije i SAD

Tanjug
Hil: Susret Đurića i Bajdena potvrda partnerstva Srbije i SAD

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil saopštio je danas na Tviteru nakon susreta srpskog ambasadora u Vašingtonu Marka Đurića i predsjednika SAD Džozefa Bajdena, da je to potvrda važnosti partnerstva dvie zemlje, dugog 140 godina.

-Zadovoljstvo je videti odličnog ambasadora prijateljske zemlje u Bijeloj kući zajedno sa predsjednikom SAD. Ovo je znak važnosti partnerstva koje dijelimo sa Srbijom više od 140 godina - naveo je Hil na Tviteru.

Đurić je rano jutros tvitovao da je imao kraći susret i razgovor sa Džozefom Bajdenom ove sedmice, kao i da je imao čast da se upiše u zvaničnu knjigu gostijiju Bijele kuće.

-Visoko cijenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji posljednjih godina bilježe kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima. Kao odgovoran i pouzdan partner u međunarodnoj ajednici, Srbija nastavlja da dosljedno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir i prosperitet cijelog zapadnog Balkana. Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih - naveo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana