Haradinaj: Ako srpski vojnici uđu na Kosmet, bombardovaće Beograd

Tanjug
Haradinaj: Ako srpski vojnici uđu na Kosmet, bombardovaće Beograd

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da se „ne mogu porediti rat na Kosovu i Metohiji i rat u Ukrajini“ i tvrdi da bi „Beograd bio bombardovan ukoliko bi srpski vojnici ušli na teritoriju Kosova i Metohije“.

-Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da izvrši invaziju na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se takvo nešto desi, kao što je bio 1999. godine. Srpsko rukovodstvo to vrlo dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne neka druga teritorija - rekao je Haradinaj za RTV Dukađini, a prenosi Reporteri.

Haradinaj tvrdi i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija nemaju hrabrosti da intervenišu u ovom trenutku na sjeveru KiM zbog, kako je naveo, „međunarodnih garancija“.

-Ako bi se to desilo onda bi cijeli svijet znao da Vučić to radi u službi Rusije. Ako ne mogu da nađu rešenje za Rusiju, Zapad je prilično dobar u nalaženju rješenja za Srbiju, kao što su uradili 1999. Godine - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da Beograd zna da je, kako je naveo, „Kosovo područje odgovornosti Amerike, Velike Britanije i drugih“.

On je rekao i da „Rusija ima uticaj u nekim dijelovima Balkana, ali tvrdi da nema na KiM“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana