Hoti nabrojao ''zla'' Kurtijeve vlade, za Krasnićija izlaz vanredni izbori

Tanjug
Hoti nabrojao ''zla'' Kurtijeve vlade, za Krasnićija izlaz vanredni izbori

PRIŠTINA - Bivši premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti nabrojao je "zla" koja je, prema njegovim riječima, aktuelna vlada Aljbina Kurtija donijela Kosovu i Metohiji, dok je predsjednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memli Krasnići rekao da jedini izlaz iz trenutne situacije vidi u vanrednim izborima.

U objavi na Fejsbuku Hoti kaže da situacija u opštinama na sjeveru nikada nije bila gora nego danas.

On je poručio da vlada u Prištini nikada prije nije bila tako oštra i nepravedna prema opoziciji kao za vrieme Kurtijevog mandata, prenosi Reporteri.

Takođe, prema Hotijevim riječima, situacija sa kapitalnim investicijama, putevima i drugim projektima nikada nije bila ozbiljnija.

Zbog svih ovih faktora, kako je naveo, nikada se više građana nije iselilo sa KiM nego što je to bio slučaj za posaednje dvije godine.

Portal "Reporteri" piše da je Kurtijevu vladu danas kritikovao i predsjednik DPK Krasnići.

On je naveo da je u najnovijoj publikaciji Pulsa javnosti, koju sprovodi UNDP, a finansira USAID, dokazano ono što je DPK nedavno više puta saopštio.

Prema njegovim riječima, građani više nisu zadovoljni političkim pravcem kojim ide KiM i smatraju da Kurtijeva vlada, isključujući međunarodne saveznike, a u koordinaciji sa kriminalcima, ne zastupa njihovu volju.

- Prema Pulsu javnosti UNDP-a, 45,6 odsto građana Kosova uopšte nije zadovoljno političkim pravcem zemlje. U međuvremenu, dok je 31,2 odsto željelo da ostane neutralno, samo 23,2 procenta je izrazilo zadovoljstvo u svojim odgovorima - dodao je.              

Ovo, kako je naveo, svjedoči o hitnosti promjene političkog pravca kojim je tzv. Kosovo krenulo, što se, kako je istakao, ne može učiniti bez promjene vlade raspisivanjem vanrednih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana