Gvozdenović tvrdi da se ne sjeća trenutka kada je mladića izbo na smrt

Tanjug
Foto: Informer

BEOGRAD - Na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu danas je Damjan Gvozdenović (21) priznao da je na smrt izbo A.T. (21), u februaru 2022. godine, ali je rekao da se ne sjeća tog trenutka.

Iskazao je da je tog dana mnogo pio i zvao bivšu djevojku telefonom nekoliko puta, a onda se na njen telefon javio muškarac koji je počeo da mu prijeti da će mu polomiti glavu ako pozove još jednom.

Gvozdenović je rekao da mu je taj muškarac predložio da se videna što je on pristao i rekao da dođe iza njegove (Gvozdenovićeve zgrade).

Pošto se kako je rekao, uplašio otišao je do kuće po brata kojeg nije zatekao u kući kada je uzeo nož i otišao u park u kojem je trebalo da se sastanu.

U park je došla njegova bivša djevojka sa još dva mladića od kojih je jedan prišao i udario ga pesnicom u slepočnicu nakon čega je on izvadio nož iz džepa, krenuo da maše njim i zatim su zajedno pali na pod. 

Gvozdenović tvrdi da se dalje ne sjeća šta se desilo i da mu je sve mutno, te da se samo sjeća da je ustao i počeo da bježi, kao i da je nakon toga otišao kod jednog druga kod kojeg je prespavao.

Optuženi je više puta ponovio da je tog dana mnogo alkohola popio i da se plašio tog susreta.

Gvozdenović je prije odbrane  izrazio saučešće porodici ubijenog i rekao da mu nije bila namjera da nekog ubije, kao i da bi da može vratio vrijeme ili se mijenjao sa ubijenim. 

Na pitanje tužioca kako je nož izgledao, Gvozdenović je precizirao da je bio običan kuhinjski nož sa drvenom drškom srednje veličine, i da ga je ostavio na licu mjesta, odnosno da ga nije poneo sa sobom kada je počeo da bježi.

Gvozdenović je negirao da je nosio kapuljaču na glavi ili neku masku. 

Majka ubijenog A.T. je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenju i da ističe imovinsko-pravni zahtjev koji će ostvariti naknadno u parničnom postupku.

Sledeće suđenje zakazano je za 31. oktobar kada je pozvana Gvozdenovićeva bivša devojka i mladić koji se kritičnom prilikom nalazio sa njima.   

Gvozdenović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da je on 23. februara 2022. godine u večernjim satima nožem zadao A.T. više uboda u predjelu trupa, usled kojih je A.T. preminuo. 
Gvozdenović se potom udaljio sa lica mjesta. 

Nakon intenzivnog operativnog rada, ovaj slučaj je rasvjetljen i protiv njega je pokrenuta istraga 12. jula prošle godine kada mu je određen pritvor.

On se predao nadležnim organima 14. septembra u pratnji svog advokata i od tada se nalazi u pritvoru.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana