Gujon i Lučić o zaštiti srpske imovine u BiH

Tanjug
Gujon i Lučić o zaštiti srpske imovine u BiH

BEOGRAD - Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Milošem Lučićem o zaštiti imovine srpskog naroda u Federaciji BiH.

Gujon je Lučiću predstavio probleme sa kojima se suočavaju Srbi iz FBiH, sa fokusom na proces usaglašavanja zemljišnih knjiga i katastra, u kojem pripadnici srpskog naroda gube pravo na imovinu.

Ministar Lučić je zahvalio na naporima koje Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu ulaže na planu zaštite prava Srba u BiH.

Kako se navodi u saopštenju Uprave, Lučić je izrazio spremnost da podrži aktivnosti koje zajednički sprovode Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

Gujon i Lučić su se saglasili da je pravo svojine ljudsko pravo koje početkom 21. vijeka ne sme biti ugroženo, a da je odgovornost svih nas da učinimo sve što je u našoj moći da se ovo pravo poštuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana