Gujon i Arlov o saradnji i budućim aktivnostima

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- Predsjednik Odbora iz Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov razgovarao je danas u Beogradu sa vršiocem dužnosti direktora Uprave Ministarstva spoljnih poslova Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnom Gujonom o saradnji i budućim aktivnostima tog odbora i istakao da će se Odbor redovno prijavljivati na konkurse Uprave.

Arlov je rekao novinarima da je upoznao Gujona o projektima pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koje Odbor realizuje dugi niz godina i da je tražio da resorna uprava pomaže velike projekte poput "Spojimo decu Kosova i Metohije" i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, za čiji završetak je potrebno nešto manje od 50.000 evra.

On je zatražio i pomoć Uprave za prevod na engleski jezik knjige "Veliko srce Srpske", koju je nakon sastanka uručio Gujonu.

"Ova knjiga je nastala iz humanosti i služiće humanosti", naglasio je Arlov.

Knjiga autora Slavka Basare "Humano srce Srpske" govori o naporima i djelima Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Veliki dio sredstava od prodaje svakog primjerka ove knjige namijenjen je za djecu i mlade sa Kosova i Metohije i dovršetak gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana