Grenel: Zašto novinari dozvoljavaju Salivenu i Blinkenu da lažu o trupama na KiM?

Tanjug
Grenel: Zašto novinari dozvoljavaju Salivenu i Blinkenu da lažu o trupama na KiM?

VAŠINGTO - Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas zašto novinari u Bijeloj kući dozvoljavaju savjetniku za nacionalnu bezbjednost Džejku Salivenu i portparolu Bijele kuće Džonu Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

"Zašto novinari B8uele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa između Kosova i Srbije", naveo je Grenel na društvenoj mreži Iks (Tviter), komentarišući tekst objavljen na portalu "Pavlović tudej" pod naslovom: "Predsjednik Srbije odbacio tvrdnje Bijele kućće: Slanje trupa na administrativnu liniju Kosova je čista laž".

Grenel je juče optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika.

Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedjeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana