Grenel: Uskoro novi termin sastanka u Vašingtonu

Tanjug
Grenel: Uskoro novi termin sastanka u Vašingtonu

BEOGRAD - Specijalni izaslanik američkog predsjednika Ričard Grenel najavio je danas da će uskoro zakazati novi termin sastanka sa predstavnicima Beograda i Prištine, koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu.

Grenel je ovo saopštio na "Tviteru" u odgovoru na objavu premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija koji je napisao da ne može da prisustvuje sastanku u Bijeloj kući zakazanom za 27. jun i da mora da se vrati u Prištinu zbog prijedloga optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

"Hvala vam, premijeru Hoti. Razumijemo vašu odluku i radujemo se pronalaženju novog termina za sastanak uskoro", napisao je Grenel.

Grenel je juče saopštio da je predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači otkazao put u Vašington nedugo pošto je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih prijedloga optužnica.

Specijalno tužilaštvo u Hagu za zločine počinjene od 1998. do 2000. godine na Kosmetu juče je saopštilo da je podiglo optužnicu protiv aktuelnog predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija za ubistvo 100 osoba.

Tači je bio lider OVK, a Veselji šef njegove tajne policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana