Grenel: Sporazum rezultat drugačije vrste diplomatije Trampa

Tanjug
Grenel: Sporazum rezultat drugačije vrste diplomatije Trampa

VAŠINGTON - Sporazum Beograda i Prištine je rezultat drugačije vrste diplomatije američkog predsjednika Donalda Trampa, piše specijalni izaslanik Bijele kuće Ričard Grenel u autorskom tekstu za američki sajt “Hil” i ocijenjuje da su Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu napravili ogroman korak ka dugoročnom riješenju “istorijskog sukoba”.

Grenel je na Tviteru podijelio tekst za “Hil”, koji je objavljen u rubrici “mišljenje”, navodeći da ne može da pronađe nijedan američki medij koji je izvijestio o sadržaju “istorijskog sporazuma Srbije i Kosova”.

U tekstu Grenel ukazuje da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti napravili ogroman korak ka dugoročnom riješenju “njihovog istorijskog sukoba” kada su u petak u Bijeloj kući, pod pokroviteljstvom Trampa, potpisali sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa.

Grenel navodi da je još od 2017. godine stav SAD o “sukobu Srbije i Kosova” bio da će koraci ka ekonomskoj normalizaciji razblažiti snagu i važnost “vrućih političkih pitanja” u tom sporu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana