Grenel: Postoje uslovi za sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna

Srna
Grenel: Postoje uslovi za sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izrazio je uvjerenje da postoje uslovi da se predstavnici Srbije i samoproglašenog Kosova sastanu u Bijeloj kući u Vašingtonu 27. juna.

On je na svom "Tviter" nalogu napisao da je dobio uvjerenja od vlasti u Beogradu i Prištini da će se obustaviti kampanja s ciljem povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova, kao i zahtjevi za članstvo u međunarodnim organizacijama.

"Sjajne vijesti! Dobio sam uvjeravanja od vlasti /samoproglašenog/ Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahtjeve za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se sastali u Bijeloj kući u Vašingtonu 27. juna radi rasprave o dijalogu", istakao je Grenel.

Grenel je naglasio da će se stanje vratiti na "status kvo", ukoliko bilo koja strana ne bude zadovoljna nakon razgovora u Vašingtonu.

"Kao što smo stalno govorili, moramo prvo ostvariti ekonomski rast. Na tome je fokus. Radujem se ovim diskusijama", dodao je Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana