Gradonačelnik Beograda uručio 1.000 knjiga biblioteci manastira Tumane

Srna
Foto: printskrin

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uručio je danas donaciju od blizu 1.000 knjiga za biblioteku Duhovnog centra manastira Tumane. On je istakao da je do sada prikupljeno oko 30.000 knjiga, a da je cilj da biblioteka sadrži 50.000 naslova.

"Grad Beograd i ja kao gradonačelnik pokrenuli smo inicijativu i obezbedili oko 1.000 naslova. Želimo da biblioteka manastira Tumane doprinese duhovnosti i obrazovanju srpskog naroda. Na taj način želimo da podstaknemo ljubav prema knjizi i obrazovanju, jer je to u vremenima u kojima živimo neophodno", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Iguman Manastira Tumane, arhimandrit Dimitrije, izjavio je da je manastir mjesto duhovnosti i molitvenog obraćanja Bogu, ali i mjesto koje čuva nacionalni, prosvjetni i kulturni identitet ljudi, saopštio je Sektretarijat za informisanje grada Beograda.

"Tako je bilo vekovima, a manastir Tumane se i danas trudi da sačuva takve vrednosti. Trenutno se ovde gradi kompleks sa smeštajnim kapacitetima za hodočasnike, gde će moći da se smesti 120 ljudi, takođe i jedan sprat u kojem će biti biblioteka i sala za predavanja", rekao je on.

Prema njegovim riječima, po završetku radova, manastir Tumane će moći da bude domaćin teoloških, duhovnih, ali i drugih skupova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana