Veliki broj građana krenuo prema Beogradu VIDEO

GS/Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Građani iz cijele Srbije kreću na veliki skup u Beogradu "Srbija nade", koji počinje danas u 19 časova u Beogradu i na koji je pozvao predsjednik Srbije.

Prva slika od jutros stigla je od oko 600 rudara i radnika Kombinata "Trepča", koji su još noćas krenuli put Beograda da podrže predsjednika Aleksandra Vučića.

Oni su razvili i svoje zastave, a u autobusu se ori "Srbija, Srbija"! Rudari i njihove kolege iz "Trepče" krenuli su iz Zvečana i Leposavića uz jednu poruku da samo sa Aleksandrom Vučićem na čelu imaju nadu za svoj ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji!

Građani koji su došli na skup "Srbija nade", okupljeni kod Vukovog spomenuka, krenuli su oko 16.30 časova ka platou ispred Narodne skupštine.

Saobraćaj je zbog toga zaustavljen u Bulevaru kralja Aleksandra i u Ruzveltovoj ulici.

Grupa Srba sa Kosova i Metohije stigla je danas na plato ispred Narodne skupštine noseći transparent "Za Srbiju, Kosovo i Metohiju. Za Vučića". 

Oni su bili prvi koji su prešli i Brankov most.

Na plato ispred Doma Narodne skupštine pristiže i veliki broj građana iz svih pravaca, a više njih nosi srpsku zastavu kao i transparente "Predsedniče uz tebe smo".

Mogu se videti i transparenti "Predsedniče uz tebe smo! Srpsko - nemačka saradnja Berlin", "Doboj voli Vučića", Srpska lista iz Vučitrna, "Kosovske Mitrovica ima nadu zahvaljujući Vučiću"...

Grupe građana danas popodne počele su da prelaze Brankov most u pravcu centra grada kako bi učestvovali na skupu Srbija nade, koji će biti održan ispred Doma Narodne Skupštine.

Saobraćaj na Brankovom mostu iz smjera Zemuna i Novog Beograda ka centru grada je blokiran pošto su učesnici skupa organizovano krenuli na događaj.

Skup "Srbija nade" treba da počne u 19 časova.

Grupe građana nose transparent sa nazivom "Za Srbiju, Kosovo i Metohiju i Vuučića", kao i veliki broj zastava i parola.

 Kako građani pristižu plato se polako popunjava, a na postavljenoj bini ispred Skupštine je veliki pano na kome piše "Srbija nade A.Vučić". 

Na tom potezu i u okolnim ulicama zatvoren je saobrćaj, kao i na Brankovom mostu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana