Godina od povratka Dragice Gašić u Đakovicu: Hrabrost pobijedila mržnju

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD- Odlučnost i riješenost Dragice Gašić, kao i podrška na tom putu koju je imala od strane države Srbije i Kancelarije za KiM, bila je jača od svih onih u Prištini i Đakovici koji su željeli da je otjeraju sa njenog kućnog praga, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

On je, povodom godinu dana kako se Dragica Gašić vratila u svoj stan u Đakovici, čestitao Dragici na hrabrosti i istrajnosti koju je pokazala za ovih godinu dana.

Petković je na Fejsbuku napisao da je ta hrabra žena mnogo toga preturila preko svojih leđa od prošlog juna.

"Dragica je za ovih godinu dana preživela nezapamćenu tortutu i šikaniranje u etnički od Srba očišćenoj Đakovici - zabranjeno joj je da promeni ulazna vrata, vrata su potom i zaplenjena, na njene prozore Albanci su lepili slike preklanih Srba, noću su joj lupali na vrata, zabranili su joj da kupi hleb i hranu u obližnjem marketu samo zato što je Srpkinja...Obili su joj stan, ukrali hranu i neophodne lekove, ne može na ulicu sama, jer trpi razne pogrde. I sve to pred očima međunarodne zajednice, a od strane onih koji bi danas da konkurišu i za članstvo u Savetu Evrope", naveo je Petković.

Istakao je da je Dragica, uprkos svi izazovima, stala i opstala u svojoj Đakovici i da je njen primjer najbolji pokazatelj kako danas žive Srbi južno od Ibra ali i kako, kada radimo i držimo se zajedno, možemo sve i nema te prepreke koja je nepremostiva.

"Pred nama je još mnogo izazova, ali ćemo složno biti najčvršća brana svima onima koji žele da na Kosovu i Metohiji više ne bude nijednog Srbina. Tu lekciju im je očitala i Dragica Gašić", naveo je Petković.

Dragicu Gašić obišli su predstavnici Privremenog organa Đakovica i uručili joj mali znak pažnje povodom godinu dana povratka u Đakovicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana