Gašić: Priština kriminalizuje Srbe na Kosovu i Metohiji

Srna
Gašić: Priština kriminalizuje Srbe na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je da Priština, najavom da će sve patrole takozvane kosovske policije od danas biti opremljene dugim cijevima, kriminalizuje i zastrašuje srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

Gašić je ukazao da drugo i nije moglo da se očekuje od formacije koja sebe naziva policijom, a nije ništa drugo nego presvučeni OVK, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

On je upitao da li se ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija DŽeljalj Svečlja plaši srpskog naroda, ponosnog i dostojanstvenog koji čuva svoja vjekovna ognjišta i traži samo slobodu i mir ili pokušava, u već ustaljenom maniru OVK-a, da dugim cijevima dodatno zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji.

Gašić je rekao da je ovakvo postupanje u najmanju ruku neprimjereno, jer se, kako kaže, duge cijevi ne koriste ni u redovnim kontrolama saobraćaja i građana, ali je izuzetno provokativno i opasno za podizanje tenzija na tlu Kosova i Metohije.

“Ovo je još jedna potvrda da /Aljbin/ Kurti nema nameru da mirnim putem i uzdržanošću, uz poštovanje svih evropskih konvencija, obezbedi i održi miran i stabilan život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, naveo je Gašić.

On je istakao da Kurti nastavlja sa politikom utjerivanja straha i nasilja nad srpskim stanovništvom, sakriven iza nišana duge cijevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana