Fondacija Ćuruvija: Okončati slučaj ubistva Milana Pantića

Tanjug
Fondacija Ćuruvija: Okončati slučaj ubistva Milana Pantića

BEOGRAD- Na godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića Fondacija Ćuruvija zahtijeva hitno privođenje pravdi odgovornih za taj zločin, izražavajući istovremeno razočarenje činjenicom da 20 godina od ubistva Pantića istraga stoji u mjestu, a sudski postupak se i ne nazire.

"Posebno zabrinjava činjenica da i pored poruka iz Komisije za istraživanje ubistava novinara, prema kojima su poznati ne samo neposredni počinioci već i motivi i naručioci ubistva iz tadašnjeg vrha vlasti, optužnica još uvijek nije podignuta", navodi se u saopštenju Fondacije.

U svjetlu tih navoda, kao i tvrdnji da postoje novi dokazi u ovom slučaju, Fondacija poziva institucije da iskoriste sve mehanizme u okviru svojih nadležnosti i da što prije okončaju slučaj koji već dvadeset godina izmiče pravdi.

Iz Fondacije poručuju da je opasna poruka što nijedan od tri slučaja ubistva novinara - Milana Pantića, Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije nije pravosnažno okončan i to više decenija nakon što su počinjeni.

To je, kako navode, opasna poruka da je država nemoćna pred zločinom i da ne može da obezbijedi pravdu i bezbjednost za novinare, ali i sve građane Srbije.

"Svaki razgovor o bezbjednosti novinara obezvrijeđen je izostankom epiloga u slučajevima ubistava novinara i zbog toga zahtijevamo hitno privođe nje pravdi odgovornih za ubistvo novinara Milana Pantića", poruka je Fondacije Ćuruvija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana