Er Srbija: Početkom aprila počinje testiranje digitalnog pasoša

Srna
Er Srbija: Početkom aprila počinje testiranje digitalnog pasoša

BEOGRAD  - "Er Srbija" saopštila je danas da će početkom aprila početi sa testiranjem digitalnog pasoša koji pomaže putnicima da lako organizuju putovanje zbog zahtjeva država u vezi sa vakcinacijom ili testiranja na virus korona.

Iz "Er Srbije" navode da je riječ o testiranju mobilne aplikacije, odnosno IATA digitalnog pasoša ( IATA travel pas ), u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj.

"Na ovaj način srpska nacionalna avio-kompanija će biti jedna od prvih u Evropi koja će postati deo globalne incijative čiji je cilj ponovo otvaranje granice bez karantina, kao i garancija bezbednosti putovanja i oporavka turizma i avio-saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je ranije da je ta država pripremila digitalne sertifikate o vakcinaciji koji će omogućiti lakše kretanje i putovanje van zemlje.

"Digitalni sertifikat govori kada ste vakcinisani ili ste preležali ili ste uradili pi-si-ar test i negativni ste", objasnila je za RTS Matićeva, koja tvrdi da te isprave nisu kovid pasoši.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana