Epilog tuče navijača kod "Beton hale" u Beogradu: Privedeno 130 ljudi, više osoba povrijeđeno, kafići demolirani

Srna, Tanjug
Epilog tuče navijača kod "Beton hale" u Beogradu: Privedeno 130 ljudi, više osoba povrijeđeno, kafići demolirani

BEOGRAD - Više osoba je lakše povrijeđeno, a 130 je privedeno u tuči koju su izazvali navijači Crvene zvezde kod "Beton hale" u Beogradu, tokom proslave titule prvaka države.

Zbog sinoćnih nereda u “Beton hali”, procesuirano je ukupno 109 punoljetnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 časova za njih 10, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje, potvrđeno je danas Tanjugu.

-Posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda, u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u "Beton hali", gdje su u baštama restorana sedeli gosti. Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i nanijeli povrede određenom broju lica - saopštilo je tužilaštvo.

Nakon toga su pripadnici MUP-a u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom priveli ukupno 109 punoljetnih lica.

- Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalih prisutnih, i pregleda svih video zapisa, po nalogu dežurnog zamjenika tužioca određeno je zadržavanje, za sada, za 10 lica zbog osnovane sumnje da su izvršili u grupi krivično djelo nasilnicko ponašanje - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ostali su zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, i zbog, za sada, nedostatka dokaza da su izvršili i krivično djelo, odmah sprovedeni kod sudije za prekršaje.

- Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neki od njih izvršili krivična djela, a ne prekršaj. i protiv njih će se voditi krivični postupak - ukazalo je tužilaštvo.

Takođe je poručilo da, ako policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom utvrdi identitet i drugih lica, da su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem kod „Beton hale“ ili bilo gdje drugo nakon proslave Zvezdine titule, izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje ili neko drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv tih osoba.

Tužilaštvo će od Urgentnog centra pribaviti izvještaje o broju povrijeđenih osoba i da li su povrede lake ili teške, a zatim će od svih njih uzeti izjave.

-Deset osumnjičenih koji su zadržani zbog nasilničkog ponašanja biće saslušani u Prvom osnovnom javnom tuzilaštvu, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja djela, biće odlučeno da li će predložiti sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor. U daljem toku postupka sprovešće sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjenicnog stanja i odgovornosti privedenih - poručilo je tužilaštvo.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da osobe umiješane u tuču zaslužuju najoštrije kazne.

-Oko 130 osoba, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno je posle tuče kod beogradske „Beton hale“ - rekao je Vulin za RTS.

Vulin je poručio da se tako nešto više neće tolerisati, niti će se ikada više desiti.

-Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen - istakao je Vulin.

Na prostoru kod „Beton hale“, u podnožju Kalemegdana, tokom proslave Zvezdine 32. šampionske titule u fudbalu, sinoć je došlo do opšte tuče navijača tog kluba i simpatizera Partizana.

Navijači  fudbalskog kluba Crvena zvezda su se sukobili sa obezbjedenjem lokala, koje su, prema navodima Tanjuga, činili navijači Partizana.

Huligani su lomili inventar, a uplašeni gosti su se sakrili u ugostiteljskim objektima.

Prema informacijama medija, lokali "Lafajet" i "Temperament" u kojima je izbio sukob, potpuno su demolirani.

-Policija je dobro uradila svoj posao...Naredni potezi su u rukama pravosuda - rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana