Epilog seks afere u osnovnoj školi: Učenici napravili eksplicitni snimak zbog TikTok izazova

GS
Epilog seks afere u osnovnoj školi: Učenici napravili eksplicitni snimak zbog TikTok izazova

Učenici šestog razreda, koji su akteri takozvane seks afere, koja se nedavno desila u OŠ “Vuk Karadžić” u Surdulici kada je procurio eksplicitni snimak dobili su ukor nastavničkog vijeća.

Naime, jedan od dječaka snimao je telefonom simulaciju oralnog seksa svog druga i drugarice iz razreda, a nakon toga snimak je počeo da se dijeli među djecom, ali i na društvenim mrežama.

Sve je dospjelo u javnost, nakon čega je reagovala škola i prijavila slučaj nadležnim ustanovama i institucijama, piše Blic.

Na snimku se vidi da djevojčica leži na podu u učionici, kada joj jedan od dječaka skida pantalone i veš, a potom pokušava da simulira oralni seks, leže preko nje, glumeći da imaju odnose, dok se dječak koji to snima smije.

Dječacima izrečene mjere: Ukor i izrada prezentacije

Nakon što je slučaj prijavljen Centru za socijalni rad, Višem javnom tužilaštvu i policiji, uslijedile su mjere.

Dragana Nešić, direktorka ove škole, kaže da su dječaci dobili ukor, a djevojčica nije.

– Dječacima su izrečene i mjere društveno korisnog rada, koji podrazumijeva i izradu prezentacije na temu nenasilja, zatim uključivanje u druge društveno-korisne aktivnosti.

Određeno je da sa njima rade pedagozi i psiholozi.

– Mi još čekamo zvanični izvještaj Centra za socijalni rad i tužilaštva. Sve što je bilo u domenu nadležnosti škole, mi smo preduzeli – napominje Nešićeva.

U ovaj slučaj nije bila uključena Školska uprava Vranje, tako da se ne očekuje i njihov izvještaj.

Neka vrsta TikTok izazova

Prema saznanjima, Centar za socijalni rad smatra da u ovom slučaju nije bilo nasilja, već da je ponašanje dječaka i djevojčice bilo neka vrsta TikTok izazova”.

Nakon ovog događaja u školi, roditelji su počeli da opreznije gledaju na to šta djeca snimaju.

– Svi smo počeli da strepimo da se i našem djetetu ne desi nešto slično, u kojoj god ulozi se našlo. Djeca su nespremna za sve to, povodljiva, tako da smo nekako i uplašeni. Pričamo stalno, ali ko zna šta je sledeće – kaže Surduličanin čije dijete pohađa ovdje nastavu.

Više javno tužilaštvo, koje je nadležno u ovom slučaju, kaže da je utvrđeno da u postupanju aktera ovog događaja, kako dječaka, tako i djevojčice, nema elemenata nijednog krivičnog djela.

Više Javno tužilaštvo, kao i škola, takođe očekuje zvanični izvještaj Centra za socijalni rad o preduzetim mjerama u ovom slučaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana