Eljšani: Pretrage na sedam lokacija na sjeveru KiM, pronađeno oružje, nema uhapšenih

Tanjug
Foto: Kosovo Onlajn

KOSOVSKA MITROVICA - Takozvana kosovska policija izvršila je danas pretrage na ukupno sedam lokacija na sjeveru Kosova i Metohije, u vezi s događajima u Banjskoj 24. septembra, izjavio je zamjenik direktora policije za region Mitrovica – Sjever Veton Eljšani.

Eljšani je precizirao da su pretrage izvršene na četiri lokacije na sjeveru Kosovske Mitrovice, na dvije u Zvečanu i na jednoj u Banjskoj po, kako je naveo, nalogu suda, prenosi Radio Kontakt Plus. 

On je dodao da su na jednoj od lokacija, odnosno u stanu u jednom od tri solitera u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, pronađeni oružje, municija i eksplozivne naprave.

Na toj lokaciji nalaze se timovi za uklanjanje eksplozivnih naprava tzv. kosovske policije i Kfora. 

Eljšani je potvrdio da su svi slučajevi pretraga u vezi sa događajima u Banjskoj 24. septembra i da nema uhapšenih. 

Eljšani je prethodno za Tanjug rekao da pripadnici tzv. kosovske policije izvode policijsku akciju u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u vezi s događajima u Banjskoj 24. septembra i da je u toku pretraga jedne stambene zgrade u blizini glavnog mosta.

Pripadnici policije nosili su šljeme, pojedini su imali pancire i fantomke, prisutni su bili policajci u civilu, kao i jedno vozilo Euleksa.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana