Dvostruka tragedija: I djeda nastradalog dječaka prije deset dana ubila struja

GS
Dvostruka tragedija: I djeda nastradalog dječaka prije deset dana ubila struja

BAČKA PALANKA - Porodica dječaka (13) koji je nastradao sinoć u Bačkoj Palanci od posljedica strujnog udara, prije nešto više od nedjelju dana izgubila je još jednog člana tokom olujnog nevremena, na isti način.

Na sličan način 22. jula, u toku nevremena nastalog usljed superćelijske oluje, poginuo je Z. Ž. (66), inače djeda mališana, piše 24Sedam. On je navodno poginuo kad je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu ogradu.

Mještani su ispričali da je mališan poginuo na mjestu na kome je 12 dana zabranjen prilazak.

- Kablovi su bili ograđeni trakom dvanaest dana, ali deca su se tu igrala svako veče. Bilo je striktno napomenuto da ne prilaze. Čekalo se da neko od nadležnih iz opštine dođe i skloni kablove, zato su rekli da sami ne smemo da diramo - priča komšija za lokalne medije.

U Dositejevoj ulici, gdje se dogodila nesreća, nalazi se Baza Stojaković, mjesto gde se tinejdžeri inače okupljaju. Ovo dječije okupljalište je u vrlo lošem stanju nakon nevremena.

Nesreća se dogodila nešto poslije 23 sata. Hitna pomoć je brzo intervenisala. Poziv su primili u 23.12 sati, a  ljekarska ekipa je tri minuta kasnije bila na terenu. S obzirom na to da su žice bile pod strujom visokog napona, pozvani su i vatrogasci i isključena je struja da bi se moglo prići djetetu.

„Žica mu se obmotala oko noge dok se igrao”

Mještani su za „Telegraf“ otkrili jezive detalje o stradanju dečaka.

- Igrao se sa drugovima tu, ispred naše kuće. Preskakao je kantu za smeće. Moj suprug je izašao da ga opomene, rekao mu da se skloni, da su se kablovi otkačili sa bandera i da je opasno... Znate, niko posle oluje nije došao da ih skloni. Dečak ga nije poslušao. U jednom trenutku, dok je skakao, jedna od žica obmotala mu se oko noge. On ju je uhvatio rukom i struja ga je udarila. Bilo je strašno. Sva deca su se razbežala - ispričala je jedna mještanka.

Do četiri ujutru policija i hitna pomoć bili su tu ispred njenog doma zbog jednog tragično prekinutog mladog života. Morali su, kaže, da isključe struju u cijelom mjestu da bi uopšte došli do dječaka i izvukli tijelo. Nije mu bilo spasa.

- Dečak nije stradao u napuštenoj kući, kako se pisalo. Stradao je tu, dok su se igrali na trotoaru, preskačući kantu. Danima već molimo nadležne da sklone žice koje mogu da nas ubiju. Drveće je padalo na bandere i iscepalo žice. Evo, danas su krenuli u posao, a jadnog deteta više nema - priča drugi komšija, iz susjedne kuće.

Neki su čak sami stavljali znake upozorenja, letve, natpise... Kablovi su otkačeni sa bandera usljed nevremena koje je zadesilo Srbiju nedavno. Kablovi su visili od broja 38 do broja 29 i moglo je nesmetano da se prolazi pored njih.

- Kablovi su bili ograđeni trakom 12 dana, a kako tvrde komšije deca su se tu igrala svako veče iako je napomenuto da ne prilaze. Čekalo se da neko od nadležnih dođe da skloni kablove, zato što su rekli da sami ne smemo da diramo - priča komšija za BAP vesti.

Majka

Majka nastradalog dečaka oglasila se na svom “Fejsbuk” profilu potresnom porukom.

- Sine moj. Oči moje lepe. Anđele moj. Počivaj u miru. Sa sobom si odneo i deo mene. Uvek ćemo te voleti - napisala je neutješna majka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana