Dvoje djece pobjeglo iz vrtića

GS
Foto: iStock

Dvoje djece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedjelja nestalo je iz vrtića u Smederevu.

Oni su, kako saznajemo, napustili dvorište predškolske ustanove "Naša radost" bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića za Telegraf.rs.

Prema navodima uprave vrtića djeca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta.

"Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspeli neopaženo da napuste objekat ", navode iz vrtića u saopštenju za Telegraf.rs.

Kako ističu, nadležni organi su obaviješteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mjere u cilju pojačane bezbjednosti djece.

"U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova "Naša radost" Smederevo, je o navedenim događajima obavestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece u svim objektima", naveli su iz vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana