Dvanaesti dan blokade srpskih institucija na KiM

Tanjug
Dvanaesti dan blokade srpskih institucija na KiM

Policija tzv. Kosova dvanaest dana blokira zgrade srpskih institucija na sjeveru Kosova i Metohije.

Više stotina zaposlenih u srpskim institucijama i dalje ne može na svoja radna mjesta, poslije upada policije 30. avgusta u zgrade privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Tokom jučerašnjeg dana, pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije su upali u depo Narodne banke Srbije u Leposaviću, a iz trezora je odnijeta dokumentacija. Trezor nije u funkciji od maja, kada su zatvoreni svi objekti Poštanske štedionice.

Nastavljeno je iseljavanje udruženja čije se prostorije nalaze u zgradi Privremenog organa u Leposaviću, nakon što je u taj objekat prije 11 dana upala tzv. kosovska policija.


Prostorije su koristili Lovačko udruženje, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i puteve, Udruženje roditelja “Podrži me“ i kancelarije Privremenog organa.

Na instituciji Privremenog organa od juče je istaknuta zastava tzv. Kosova.

Tzv. kosovska policija upala je 30. avgusta, u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad, a usledila su saslušanja čelnika srpskih institucija.

U Beograd danas dolazi specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak koji će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Lajčak je u ponedjeljak najavio da će, nakon Prištine, posjetiti Beograd, kako bi pripremio naredni sastanak "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa" dvije strane.

Premijer Miloš Vučević rekao je u ponedjeljak da se poslije dolaska Lajčaka u Beograd vrlo brzo očekuje i sastanak u Briselu i da će se tada čuti konkretnije stvari o postupcima Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana