Dva radnika poginula i 16 povrijeđenih u eksploziji kod Bubanj potoka, na terenu više desetina vatrogasaca

GS
Dva radnika poginula i 16 povrijeđenih u eksploziji kod Bubanj potoka, na terenu više desetina vatrogasaca

BEOGRAD - U snažnoj eksploziji kod Bubanj potoka poginule su najmanje dve osobe, potvrđeno je u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd.

Ekplozija se desila i fabrici "EdePro" koja proizvodi rakete za protivgradnu odbranu kod Bubanj potoka, i prema prvim informacijma povrijeđeno je  16 osoba. Prema nezvaničnim informacijama ima nestalih osoba za kojima se traga.

Za sada nema zvaničnih informacija šta je uzrok nesreće koja se dogodila oko 14 časova. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kazali su za B92.net da su ekipe Sektora za vanredne situacije na terenu.

Ekipe hitne pomoći su još na terenu i biće još dugo jer se iz kruga fabrike i dalje čuju eksplozije", zbog čega nije moguć pristup, rečeno je agenciji Beta.

Prema najnovijim informacijama, od jačine eksplozije raznijet je krov fabrike.Vatrogasci pretražuju okolno brdo, žandarmerija je blokirala sve prilaze.

Radnici fabrike, ali i njihove porodice su u blizini, ali neće da govore za predstavnike medija.

U eksploziji je povrijeđeno je 16 osoba, rekla je načelnica smjene Hitne pomoći dr Marija Radulović. Od povrijeđenih osoba, jedna od njih je na reanimaciji sa teškim povredama, a ostali su sa ortopedskim povredama i opekotinama prevezeni u Urgentni centar i na VMA.

Dr Radulović je rekla da ima i pacijenata koji su u eksploziji zadobili povrede glave.

Takođe je rekla i da ima onih koji imaju probleme sa disanjem i njima se ukazuje adekvatna pomoć. Ona je navela da je pet ekipa Hitne pomoći i dalje na terenu.

Nešto posle 14 časova čula se jedna jača i nekoliko slabijih eksplozija. Kako RTS saznaje, eksplozije su se dogodile u magacinu površine 260 kvadrata , u kom se nalazilo 500 raketa sa 30 kilograma eksploziva.

U pogonu u kom se proizvode rakete nalazilo se 40 radnika.

Odmah poslije eksplozije poslato je 11 vozila sa 36 vatrogasaca, a zatim i pojačanje, rečeno je RTS-u u MUP-u.

Ka mjestu nesreća uputilo se pet ekipa hitne pomoći iz Beograda, jedno iz Grocke i jedno iz Kaluđerice.

Nakon eksplozije se mogao vidjeti gust dim iznad Bubanj potoka. Policija ne dozvoljava da se priđe i preusmjerava saobraćaj.

U novembru 2008. godine u istoj fabrici dogodila se eksplozija kada su tri osobe povređene, jedna teže i dve lakše.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana