Dušan Kovačević u nedjelju otvara 65. Međunarodni sajam knjiga

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Akademik i dramski umjetnik Dušan Kovačević otvoriće u nedjelju, 23. oktobra, 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga na kojem će se predstaviti 400 izlagača.

U ime Rumunije, koja je počasni gost ovogodišnjeg Sajma, koji se održava pod sloganom "Povratak napisanih", učesnike i posjetioce će pozdraviti pisac Mirča Dinesku.

Najpoznatiji gost Sajma knjiga, kako su najavili organizatori na današnjoj konferenciji za novinare, biće francuski pisac Patrik Beson.

Osim slavnog Francuza, svoja djela beogradskoj publici predstaviće i pisci Đovani Dozini iz Italije, Ajfer Tunč iz Turske i Đorđe Matić iz Hrvatske.

Ovogodišnji program Sajma knjiga koncipiran je u sedam cjelina.

U okviru programskog ciklusa "Vrijeme pamćenja", povodom godišnjica rođenja Ive Andrića, Borislava Pekića i Vaska Pope, razgovaraće se o autoritetu književne kritike i priređivanju kritičkih izdanja.

Ciklus "Misliti o knjizi" posvećen je gorućim temama na književnoj i izdavačkoj sceni, "O umjetnosti i kulturi" kapitalnim izdanjima, a "Poštovana djeco" – piscima za djecu.

Ciklus "Pišem, dakle postojim" predstaviće domaće i strane pisce, a u programskoj cjelini "Dijalozi" književnici će razmjenjivati mišljenja o književnosti i umjetnosti.

Na izložbenom prostoru u halama jedan, dva i četiri biće predstavljeno oko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Osim Rumunije, kao zemlje počasnog gosta, učestvuju izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Italije, Mađarske, Nemačke, Rusije, Kine, Švajcarske, Egipta, Indije i Poljske.

Sajam će svečano biti otvoren 23. oktobra u 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana