Dunav se izlio, vjetrovi lome stabla, nevrijeme donosi hladni talas (FOTO)

GS
Dunav se izlio, vjetrovi lome stabla, nevrijeme donosi hladni talas (FOTO)

BAČKA PALANKA - Tako su građani podijelili da je vjetar uspio oboriti više stabala širom sjevera zemlje, a mi vam donosimo fotografije iz Beške i Inđije.

Rijeka Dunav se danas izlila u Bačkoj Palanci, u parku prirode „Tikvara“, dok sjever zemlje bilježi značajan pad temperature i najavljeno nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Naime, kako se vidi na snimku koji je podijelila Instagram stranica „backapalankadesavanja“, vodostaj je dostigao toliki nivo da iz vode vire samo suncobrani i ulične svjetiljke.

Vjetar lomio stabla

Kako je danas najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), naoblačenje s kišom, padom temperature i umjerenim i jakim sjeverozapadnim vjetrom prvo je zahvatilo Bačku, ali se u poslijepodnevnim časovima proširuje i na ostatak Vojvodine.– Jaki vjetrovi oborili su stabla u parku Vašarište. Na sreću, nema povrijeđenih, a načinjena je značajna materijalna šteta – navodi se ispod podijeljene fotografije iz Inđije.

Grad pogodio Bač

Podsjećamo, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), naoblačenje s kišom i padom temperature danas je prvo zahvatilo Bačku, te je usled pogoršanja vremena u Baču pao grad veličine oraha.

– Naoblačenje s kišom, padom temperature i umjerenim i jakim sjeverozapadnim vjetrom koje je zahvatilo Bačku, kasnije poslije podne i uveče proširiće se i na ostale predjele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, uslovljavajući i lokalnu pojavu pljuskova s grmljavinom, dok se na jugu i istoku zemlje padavine očekuju tek tokom noći ka nedjelji – navodi RHMZ i dodaje da nas čekaju intenzivni pljuskovi s grmljavinom na sjeveru i zapadu zemlje, lokalno od 20 do 40 mm.

Hladni talas stigao je u Srbiju preko sjevera zemlje, gdje je u pojedinim gradovima zabilježena temperatura oko 15 stepeni, prenosi Kurir.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana