Drecun: Otvaranje mosta na Ibru moglo bi dovesti do masovnog nasilja nad Srbima

Srna
Drecun: Otvaranje mosta na Ibru moglo bi dovesti do masovnog nasilja nad Srbima

BEOGRAD - Otvaranje mosta na Ibru između južne i sjeverne Kosovske Mitrovice moglo bi dovesti do masovnog nasilja Albanaca nad Srbima, smatra predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

-To bi bila teška situacija jer bi Srbija morala da zaštite Srbe. Most na Ibru je ključan činilac ugrožavanja Srba na severu - rekao je Drecun povodom zahtjeva da se otvori most koji spaja južnu i sjevernu Kosovsku Mitrovicu.

Drecun je naglasio da Priština priču o otvaranju mosta na Ibru vezuje uz priču o suzbijanju navodnih masovnih protesta Srba.

-Potpuno je jasno da se premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti priprema za jednostrane poteze i sve se to dešava pred nastavak razgovora o Briselu - rekao je Drecun za Televiziju “Pink” i naglasio da je cilj Prištine da završi etničko čišćenje koje je počela teroristička OVK-a.

Skupština opštine Sjeverne Mitrovice odlučila je u petak, 28. aprila, da se nadležnima pošalje zahtjev da se omogući sloboda kretanja za automobile na glavnom mostu na Ibru koji spaja sjevernu i južnu Mitrovicu.

Srpska lista je osudila taj zahjev, poručivši da bi otvaranje mosta preko Ibra vodilo u sukobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana