Drecun: Kurti će nastaviti da otežava život srpskom narodu

SRNA
Drecun: Kurti će nastaviti da otežava život srpskom narodu

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun ocijenio je da će premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti i u narednom periodu nastaviti da otežava život srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, što se vidi kroz njegovu namjeru da spriječi dotok bilo kakve robe iz centralne Srbije na tom prostoru.

"Imamo izjavu komandanta Kfora da oni sada intenzivno rade na tome, zbog toga što postoji mnogo alternativnih pravaca koji iz centralne Srbije vode do severa Kosova, da zatvore te pravce i u potpunosti onemoguće da se srpski narod na severu Kosova i Metohije snadbeva neophodnim za svakodnevni život. Pa ako Srbi žele da ostanu tamo neka ostanu, ako ne neka odu", rekao je on.

On je naveo da militarizovani režim prištinskog premijera Aljbina Kuritja pokušava da pod izgovorom nekakavog sprovođenja protivterorističkih mjera blokira potpuno život srpskom narodu i uopšte se ne obazire na probleme u funkcionisanju svakodnevnog života i u snadbijevanju hranom, posebno lijekovima.

Drecun je za televiziju "Prva" rekao da među članicama EU ima i onih koje su na strani Prištine i nemaju izgrađen osjećaj za pravdu i jednako postupanje prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Postoje i države koje žele da po svaku cenu steknu taj nedostajući međunarodno-pravni kapacitet za lažnu državu Kosovo i da iskoriste situaciju i tragediju u selu Banjska da bi izvršili pritisak na Beograd", rekao je on.

Sa druge strane, Drecun je ukazao da postoje i države poput Mađarske, koja ima razumijevanja za Srbiju oko događaja na Kosovu i Metohiji i koja se ponaša odgovorno, jer razumije situaciju u regionu i koliki je uticaj onoga što se dešava u regionu na EU i najbliže susede.

Drecun je ocijenio da bi bilo kakvo kažnjavanje Beograda zbog događaja u selu Banjska naškodilo ne samo dijalogu, već bi vodilo ka zaokruživanju politike koja je isključiva i jednostrana. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana