Drama u beogradskoj sudnici: Belivuk uznemirava advokaticu porodice ubijenog navijača

Tanjug
Drama u beogradskoj sudnici: Belivuk uznemirava advokaticu porodice ubijenog navijača

BEOGRAD - Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su jutros u Specijalni sud u Beogradu.

Iskazom Hrvatina danas je nastavljeno suđenje kriminaloj grupi čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin izjavio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da je Gorana Veličkovića ubio Miljković preciznim udarcem sekire. .

Hrvatin je nastavio svoje izlaganje koje je započeo juče, a govoreći o ubistvu Veličkovića dodao je da je Veličković kada je shvatio da će ga ubiti sam legao da se namjesti za likvidaciju.

Advokatica porodice ubijenog Gorana Veličkovića, Vesna Golubović rasplakala se u sudnici.

Ona je navela da joj Veljko Belivuk upućuje vrlo uznemirujuće poruke kroz staklo sudnice.

Hrvatin opisao uklanjanje tela Nikole Mitića

Hrvatin je detaljno je opisao otmicu i ubistvo Nikole Mitića.

Hrvatin je pojasnio da su Mitića pripadnici zatekli kako prati Belivuka i Miljkovića, zbog čega ga je Miljković zaustavio, udario, a drugi pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku.

Prema Hrvatinovim riječima, Miljković je sa Mitićevog telefona poslao glasovnu poruku Lazaru Vukićeviću, koji je kasnije takođe ubijen u istoj kući, koja je glasila "nekad smo bli dobri, a sad si sa Šarcem i ovim smećem, i tebe ćemo da uhavtimo" na šta je Vukićević odgovorio da je on sam za sebe, da nije sa Šarcem i dodao "jurićemo se". Hrvatin, kako je kazao, nije učestvovao u ubistvu Mitića, što je na neki način zamjerio pripadnicima i rekao da hoće i on da učestvuje u ubistvima, na šta su mu oni rekli "jednog ometlamo dođe još četvoro".

Zatim Hrvatin stiže sa Srđanom Lalićem i Milošem Budmirom, otišao je u kuću u Ritopeku gdje ih je čekao Vlade Draganić kako bi uništili Mitićevo tijelo.

Kako je opisao Hrvatin mrtvog Mitića je zatekao u kući sa glavom u kadi, presječenim vratom i lisicama na rukama, dodajući da je već bio ukočen i crn zbog prebijanja. Hrvatin je detaljno objasnio kako su isjekli Mitićevo tijelo, na koji način su vadili iznutrice kako ne bi bio previše nepriajatan miris zbog sadržine crijeva i ostalih organa, te je rekao da je on skinuo obrve i uši dok je Lalić isekao Mitićevu glavu na pola i usitnio kako bi stala u mašinu za mljevenje.

Kako je naveo Hrvatin iskomadano tijelo mušakrca je stalo u dvije kade. Draganić, Budimir i Lalić su nakon unišatvanja tijela, otišli do rijeke kako bi prosuli ostatke samljevenog tijela Mitića. Hrvatin je rekao da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gdje su ubili Damira Hodzića i Adisa Spahića, a oteli Mileta Radulovića zavnog Kapetan sa čijeg telefona su namamili Lazara Vukićvića.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je vidio dvije fotografije ubijenog Hodžića , jedna kod prozora, a druga na kojoj leži na dvosjedu pokriven do glave. Kako je precizirao Hrvatin Miljkovć je sa Kapetanovog telefona Vukićeviću poslali fotogtafiju vezanog Belivuka navodeći da je otet, zbog čega je Vukićević pristao da se nađe sa pripadnicima klana.

Prvobitni plan grupe je, kako je rekao Hrvatin bio da se otme i Aleksandar Šarac, ali je on bio nepovjerljiv i nije htio da se sastane sa pripadnicima ovog klana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana