Dragiši Milenkoviću određen jednomjesečni pritvor

SRNA
Dragiši Milenkoviću određen jednomjesečni pritvor

BEOGRAD- Srbinu Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice određen je jednomjesečni pritvor, izjavio je njegov advokat Dejan Vasić i najavio da će uložiti žalbu na tu odluku prištinskih organa.

Vasić je rekao da se Milenkoviću, koji je uhapšen juče, u obrazloženju odluke o pritvoru navodi mogućnost pokušaja bjekstva zbog navodnog dvojnog državljanstva, što je "apsolutni nonsens".

"U ličnim kartama, kao mesto prebivališta, navedena je adresa njegove porodične kuće u kojoj je njegova porodica od pamtiveka", istakao je Vasić za portal "Kosovo onlajn".

Vasić je napomenuo da još nije dobio informaciju ko su svjedoci na osnovu čijih izjava je uhapšen pod optužbom o navodnoj umiješanosti u ratni zločin, kao ni sadržinu izjava koje ga terete.

On je naveo da će argumente odbrane proslijediti Apelacionom sudu i ističe da je njegovom klijentu učinjena velika nepravda.

"Uz pomoć mog tima, advokata, potrudiću su da što je moguće pre, pokažemo specijalnom tužilaštvu, sudu i javnosti, da on nema nikakve veze sa događajima u kojima se dovodi u vezu", rekao je Vasić.

Milenković se nalazi u pritvorskom centru u Podujevu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana