Dragica Gašić, prvi srpski povratnik u Đakovici:Gađaju mi prozor kamenom,prijete da će da me kolju

Tanjug
Dragica Gašić, prvi srpski povratnik u Đakovici:Gađaju mi prozor kamenom,prijete da će da me kolju

GRAČANICA - Srpkinja povratnica u Đakovicu Dragica Gašić, koju susjedi Albanci žele da protjeraju iz tog grada i zbog koje je 11 đakovačkih nevladinih organizacija podnijelo peticiju u kojoj traže da se ona iseli, sastala se danas u Gračanici sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem.

Gašić je poslije sastanka ispričala sa kakvim prijetnjama se suočava po povratku u Đakovicu.

-Gađali su mi kamenom prozor, polomili su mi roletne, lepe mi slike kojima mi prete da me kolju, biju - ispričala je Gašić. Navela je da joj svake noći po tri puta lupaju na vrata i da ne može da spava. Policija je obezbjeđuje, ali napadači dođu ponovo kad policija ode.

Gašić je rekla da je danas došla u Gračanicu da se vidi sa predstavnicima države Srbije i da ih moli za pomoć, istučući da joj svaka pomoć znači.

Ispričala je da namirnice kupuje u marketu blizu svog stana i da nema primjedbe na zaposlene u toj radnji niti na policiju.

Navela je da je policija juče išla iza nje da vidi da li će joj neko dobacivati.

Na pitanje da li je očekivala takve probleme, Gašić je odgovorila da je očekivala i gore stvari jer je prvi povratnik u Đakovicu, ali je istakla da nikada nikoga nije povrijedila u gradu u kojem je živela 20 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana