Dragica Gašić ostaje u stanu do okončanja sudskog postupka

Srna
Foto: Agencije

ĐAKOVICA- Osnovni sud u Đakovici saopštio je da je odbacio kao neosnovan zahtjev opštine Đakovica da se Dragica Gašić, jedina Srpkinja u toj lokalnoj zajednici na Kosmetu, izbaci iz stana u koji se vratila prije nešto više od mjesec dana.

Opština Đakovica je tražila da se Gašićevoj zabrani korišćenje stana do okončanja sudskog parničnog postupka koji je pokrenula opština, a kojim traži da se ona iseli iz stana koji je dobila pred početak sukoba na Kosovu i Metohiji, navodno samo na korišćenje.

Sud je u svojoj odluci naveo da je u ovoj fazi sudskog postupka bespredmetno vršiti iseljavanje Gašićeve i izricati druge mjere obezbjeđenja stana u kojem ona živi.

Iz suda su naveli da će postupak u ovom predmetu biti nastavljen u skladu sa parničnim postupkom i planom rada tog suda.

U Đakovici je do povlačenja srpske vojske i policije živjelo više od deset hiljada Srba, a danas je Gašićeva jedini srpski povratnik, kojoj su po povratku Albanci u više navrata prijetili, razbijali i obijali stan u kome živi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana