Donirani bicikli Prihvatilištu za djecu Beograd

Srna
Foto: Pixabay

BANjALUKA- Predstavnici biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske poklonili su 10 bicikala Prihvatilištu za djecu Beograd.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja rekao je da je donacija mali znak pažnje za djecu koja imaju drugačije odrastanje od ostalih, saopšteno je iz Biciklističkog saveza Srpske.

"Nastojimo i ovakvim akcijama da popularizujemo biciklizam među najmlađima, jer to znači da će se mališani na vrijeme upoznati o zdravim životnim navikama", rekao je Kuvalja.

On je dodao da Banjaluka i Beograd imaju dugogodišnju uspješnu saradnju u organizaciji Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", koja je već odavno jedan od najboljih ambasadora sporta, ali i zajedničkog djelovanja institucija i gradova Srpske i Srbije.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će biti još više zajedničkih manifestacija koje će spajati Beograd i Banjaluku, te naveo da je želja da se djeca iz Prihvatilišta ne razlikuju od drugih mališana i da imaju iste uslove za život.

Direktor Prihvatilišta za djecu Beograda Danijela Stajković zahvalila je predstavnicima biciklističkih saveza Srpske i Srbije na divnom znaku pažnje i dodala da će mališani sa nestrpljenjem čekati prve dane proljeća kada će moći da isprobaju bicikle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana