Dodik i Vučić večerali na željezničkoj stanici Prokop

GS
Dodik i Vučić večerali na željezničkoj stanici Prokop

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je večeras predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o posljednjim dešavanjima u Republici Srpskoj i „pritisku zapadnih sila“.

Vučić je naveo da je veoma ponosan na novoizgrađenu željezničku stanicu Prokop u Beogradu i da je poslije otvaranja ostao da razgovora sa Dodikom, premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

„Ostao sa prijateljima da razgovaram. Ana ide na raspravu o Kosovu u UN, predsednik Dodik me je informisao o poslednjim dešavanjima u Republici Srpskoj i pritisku zapadnih sila, ja sve njih o sutrašnjem sastanku sa velikom petorkom, a Siniši Malom je najveća briga kako će da plati račun za hamburgere. Doduše, dodali smo mu i krofne i kolače, tek da mu račun ne bi bio mali“, napisao je Vučić.

Predsjednik Srbije je objavio i fotografiju sa Dodikom, Brnabić i Malim u restoranu u novoj staničnoj zgradi u Prokopu.

Na ceremoniji otvaranja nove zgrade željezničke stanice Beograd centar u Prokopu, Dodik je rekao da su ljudi u RS ponosni na svaki uspjeh u Srbiji i da vole da svjedoče novom licu Srbije koje je obezbjedio predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom u poslednjoj deceniji, a koje je, kako je rekao, po volji i mjeri ovog naroda i naroda u RS koji je zagledan u Srbiju.

Kako je rekao, kada je 1978. došao u Beograd kao student političkih nauka, jedna od glavnih tema bila je Prokop.

Dodao je da je to koncentracija napretka koji Srbija nikada nije imala i verujem da će to teško dosegnuti u buduće vreme zbog globalnih problema.

„Važno je da ostane okupljena, da bude posvećena, da se drži Aleksandra Vučića, i ako ostane takva, snažna i okupljena, onda je i RS sigurna. Hvala vam na podršci koju smo imali. Dugo sam u vođstvu RS, mnogi su predsjednici bili, ali kod Vučića se nađe i po kojih 100 miliona evra za RS“, rekao je Dodik.

Podsjetimo, ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je nove sankcije pojedincima i firmama u Bosni i Hercegovini, odnosno Igoru i Gorici Dodik te firmama koje su s njima povezane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana