Đurić: Studenti čuvari srpskog identiteta

Srna
Đurić: Studenti čuvari srpskog identiteta

BEOGRAD - Studenti i Prištinski univerzitet čuvari su srpskog identiteta i garant budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, poručio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sjedištem u sjevernom dijelu Kosovskoj Mitrovici čestitao Dan studenata, istakvši da su oni i čuvari institucionalnog prisustva Srbije na Kosmetu.

On je u čestitki naveo da je taj univerzitet u doba virusa korona "među prvima u regionu počeo sprovođenje onlajn nastave na svim fakultetima", saopšteno je iz Vlade Srbije. "Najiskrenije vam čestitam na ovom podvigu.

Srbija treba da zna kako hrabru i pametnu mladost ima na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici, a ne da o tome ćuti", dodao je Đurić.

On je napomenuo da će zvanični Beograd i ubuduće da brine o kvalitetu studiranja na toj visokoškolskoj ustanovi.

"Obaveza nas u Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju jeste da brinemo o kvalitetu vašeg studiranja i da vam obezbedimo uslove za afirmaciju vašeg truda i onoga što budete naučili", naveo je Đurić.

Univerzitet u Prištini je 1999. godine, poslije NATO bombarovanja i povlačenja policije i vojske Srbije u skladu sa Kumanavski sporazumom, izmješten u sjeverni, srpski dio Kosovske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana