Đurić: Nezapamćena tragedija zadesila Novi Sad, proglasićemo Dan žalosti

Tanjug
Đurić: Nezapamćena tragedija zadesila Novi Sad, proglasićemo Dan žalosti

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je danas da će nakon izvještaja Ministarstva unutrašnjih poslova povodom požara u Novom Sadu u naselju Salajka, gdje je stradalo šestmladih osoba, od čega četvoro djece, proglasiti Dan žalosti.

On je u izjavi novinarima rekao da je Novi Sad ponovno zadesila velika tragedija, kao i da MUP radi na utvrđivanju okolnosti pod kojim se požar desio, kao i da će narednih dana biti donijeta odluka o Danu žalosti u Novom Sadu.

"Jutros je Novi Sad ponovno zadesila velika tragedija. U pitanju je požar koji se desio u ulici Đorđa Dere, Salajka je u pitanju kod Almaškog groblja, gde su život izgubili šestoro mladih ljudi, od kojih su četvoro djeca.

Nakon 'Launča' i 'Kontrasta' desilo se još jedan požar", rekao je Đurić. On je objasnio da su vatrogasci od 2.43 časova jutros bili na terenu i gasili požar, ali da su samo mogli da, zajedno sa tužiocem i policijom, iznesu tela nastradalih.

"Oni su nalaze na obdukciju na sudskoj medicini. Čekamo rezultate obdukcije. Preliminarni izvještaj.

MUP radi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica, dokaza, da znamo šta se to jutros dogodilo u kući gdje su nastradali šestoro mladih ljudi, od kojih su četvoro bili djeca", rekao je Đurić.

On je rekao da će posle davanja izjave odmah otići na lice mjesta, a da će narednih dana biti doneta odluka o određivanju Dana žalosti u Novom Sadu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana