Đurić: Mudrošću i strpljenjem poraziti one kojima "zakon leži u topuzu“

Srna
Đurić: Mudrošću i strpljenjem poraziti one kojima "zakon leži u topuzu“

BEOGRAD - Direktor Kacelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je danas poruku solidarnosti, sloge i podrške srpskom narodu i pravoslavnom življu u Crnoj Gori, ali i svima onima koji se protive primjeni „ogoljenih metoda represije protiv sveštenstva i monaštva“.

 „U ime onih koji znaju šta znači biti progonjen i hapšen, šta znači kada vam zauzimaju hramove i svetinje, u ime srpskog naroda sa Kosmeta želim da uputim najsnažniju poruku solidarnosti, sloge i podrške srpskom narodu i pravoslavnom življu u Crnoj Gori“, poručio je Đurić.

On je izjavio za Tanjug da je uvjeren da će srpski narod u Crnoj Gori istrajati i da će sačekati bolja vremena, kao i da će mudrošću i strpljenjem poraziti one koji misle da im „zakon leži u topuzu“ i da na taj način mogu da natjeraju Srbe da promijene svoja nacionalna i vjerska osjećanja.

Njegovom preosveštenstvu episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju određeno je zadržavanje do 72 časa nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog litije u tom gradu u utorak, 12. maja, na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Pritvor do 72 časa određen je i sveštenicima nikšićkog Sabornog hrama Sveti Vasilije Ostroški - Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću.

U više gradova i opština u Crnoj Gori održani su protesti zbog hapšenja vladike i sveštenika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana