Đurđević Stamenkovski: Ekonomski snažna porodica garant budućnosti

Tanjug
Đurđević Stamenkovski: Ekonomski snažna porodica garant budućnosti

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je danas, tokom obilaska domaćinstva porodice Violete Stevanović i Jelene Nikolić i opštini Smederevska Palanka, da je ekonomski snažna porodica u Srbiji garant budućnosti zemlje.

Đurđević Stamenkovski, koja je sa ministarkom privrede Adrijanom Mesarović posjetila domaćinstva te dve uspješne žene, preduzetnice u opštini Smederevska Palanka, naglasila je da je porodica prepoznata kao nacionalni interes i da je veoma važno da se poveže sa privredom, jer, kako je navela, „nema zdrave nacije bez zdrave porodice i nema ekonomski snažne Srbije bez ekonomske snažne porodice“.

Ministarke Đurđević Stamenkovski i Mesarović obišle su domaćinstva porodice Violete Stevanović i Jelene Nikolić, koje su primjeri uspješnih porodičnih žena preduzetnica sa sela i koje svojim radom i trudom doprinose stvaranju još boljih uslova života cijele njihove porodice, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Kako je navela Đurđević Stamenkovski, porodica Stevanović, u kojoj žive četiri generacije, koje se vole, pomažu i zajedno bave proizvodnjom torti i kolača, pravi je primer međugeneracijske solidarnosti.

Takođe, istakla je i da porodica Nikolić, koja se već generacijama bavi grnčarstvom, tim porodičnim zanatom čuva tradiciju, a imajući u vidu da imaju šestoro dece, pokazuje i da se bore protiv najvećeg izazova naše zemlje, a to je bela kuga.

Ona je naglasila da najveću podršku ove hrabre i vredne žene imaju od svojih porodica i to je ono što ih čini uspešnima i što im

daje snagu da ne odustaju i da idu samo napred.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana