Đokić,Kalabuhov: Razvijati saradnju i unapređivati investicije

GS
Đokić,Kalabuhov: Razvijati saradnju i unapređivati investicije

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ruski ambasador Igor Kalabuhov konstatovali su danas da je moguće razvijati saradnju u dijelu privrednih i naučno-obrazovnih aktivnosti, kao i investicija u oblasti energetike, gdje bi bile angažovane ruske kompanije.

Istaknuto je da treba raditi na razvoju drugih oblika privredne saradnje s ciljem uspješne realizacije zajedničkih projekata, koji će uključiti i ostale kompanije iz Republike Srpske i Rusije.

Đokić i Kalabuhov su tokom sastanka u Banjaluci konstatovali da postoji obostrani interes da se saradnja između Srpske i Rusije unaprijedi i podigne na viši nivo, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U razgovoru su se osvrnuli na ukupnu saradnju između Republike Srpske i Rusije, kao i o njenom nastavku koji obuhvata razvoj i jačanje odnosa na regionalnom nivou između ruskih oblasti i Republike Srpske.

Sagovornici su se saglasili da su u tom smislu neke ruske kompanije već ostvarene na domaćem tržištu, kao što je kompanija “Zarubežnjeft” koja dugi niz godina posluje u Republici Srpskoj i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana