Dječak koji je počinio masakr rekao da ga je otac učio da puca

Tanjug
Dječak koji je počinio masakr rekao da ga je otac učio da puca

BEOGRAD - Dečak K. K. koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, danas je tokom ispitivanja u postupku protiv njegovog oca V. K. rekao da ga je otac vodio u streljanu i učio ga da puca.

Kako Tanjug saznaje, dječak je je rekao da ga je otac između ostalog učio kako da puca, puni pištolj i mijenja šanžere.

Rekao je i da mu se otac V. K. "divio kako precizno puca".

Današnjem saslušanju pred tužiocem prisustvovali su i tri roditelja stradalih u tom masovnom ubistvu, njihovi punomoćnici i majka K. K. 

Maloljetni K.K, koji je počinio masovno ubistvo u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izjavio je danas da je oružje, kojim je počinio zločin, bilo obezbijeđeno.

Maloljetni K.K. ispitan je u svojstvu svjedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, Vladimira K. osumnjičenog da je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Advokat optuženog Vladimira K, Irina Borović navela je da je dječak rekao da mu prvi kontakt sa vatrenim oružjem nije omogućio otac, kako se pisalo u medijima.

"Detalje kako je on došao do oružja, ne bih mogla da kažem", navela je Borovićeva i dodala da je K.K. prilikom saslušanja izrazio kajanje zbog onoga što je učinio.

Punomoćnik oštećenih, advokat Zora Dobričanin rekla je da je dogovoreno da se proces odvija u sudnici, s ciljem da se ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, ne bi remetio postupak.

K.K. je ispitan putem video-konferencijske veze između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu majke, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Maloljetni K.K. je 3. maja u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio radnika obezbjeđenja i devetoro učenika, a ranio pet učenika i nastavnicu škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana