Djeca iz Doma "Rada Vranješević" u Skupštini grada Beograda

Srna
Foto: www.beograd.rs

BEOGRAD - Prijemom u Skupštini grada Beograda završena je trodnevna posjeta prijestonici Srbije jedanestoro štićenika banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

Djeca su tokom trodnevnog boravka posjetila Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, zoološki vrt, tvrđavu Kalemegdan, stadione "Partizana" i "Crvene zvezde" i Adu Ciganliju.

Štićenike banjalučkog doma "Rada Vranješević", direktora te ustanove Vladimira Kajkuta i vaspitače je u beogradskoj Gradskoj skupštini ugostio pomoćnik gradonačenika Beograda Andreja Mladenović.

On je istakao da mu je izuzetno drago što prijatelje iz Banjaluke može da dočeka i pozdravi u gradu koji je i njihova prijestonica, zbog čega u njoj treba da se osjećaju kao kod svoje kuće.

"Lepo je što su deca imala mogućnost da obiđu znamenitosti i interesantne lokalitete u našem glavnom gradu. Iako oni žive u Banjaluci, Beograd je glavni grad svih Srba, ma gde živeli. Nadam se da su se lepo proveli i da ćemo uskoro ovu posetu ponoviti sa izmenjenom grupom dece, koja će dobiti priliku da obiđu sve što je posetilo ovih jedeneastoro", rekao je Mladenović.

Beograd će, prema njegovim riječima, učiniti sve da se nastavi izuzetno dobra i plodosna saradnja beogradskog i banjalučkog doma za djecu bez roditeljskog staranja.

"Pružajući dobrodošlicu ovoj divnoj deci, mi u Beogradu im dajemo podstrek da budu još bolji đaci i da još bolje rade. Svi treba da im pomognemo da izađu na pravi put, završe škole, nađu dobar posao i postanu ugledni članovi društva i u Banjaluci, ali i tamo gde odluče da žive u budućnosti", poručio je Mladenović.

Direktor doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je Mladenoviću i beogradskoj gradskoj upravi na toploj dobrodošlici i organizaciji posjete.

"Grupa djece iz našeg doma imala je priliku da posjeti sve znamenitosti grada Beograda. Lijepo smo se proveli, a većina djece prije ove posjete nije imala priliku da bude u Beogradu. Nadamo se da će svih 90 djece u našoj ustatnovi moći u kontinuitetu da posjećuje Beograd", rekao je Kajkut.

U organizaciju posjete bilo je uključeno i rukovodstvo doma za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj.

"Mi smo bili podrška u organizaciji ovog događaja. Imamo dugogodišnju uspešnu saradnju sa našim prijateljima iz Banjaluke i nadamo se da ćemo je nastaviti", rekao je direktor doma u Zvečlanskoj Zoran Milačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana