Direktorka KBC “Bežanijska kosa”: Mnogo teža slika

Tanjug
Direktorka KBC “Bežanijska kosa”: Mnogo teža slika

BEOGRAD - Direktorka KBC “Bežanijska kosa” Marija Zdravković izjavila je danas da u prijemno-trijažnu ambulantu sada dolaze pacijenti oboljeli od korona virusa sa mnogo težom kliničkom slikom, sa uznapredovalim pneumonijama koje zahtjevaju odmah stavljanje na kiseonik.

Ona je za RTS rekla da 95 do 99 procenata pacijeneta kako ulazi u bolnicu zahtjeva kiseonik istog trenutka.

Zdravković je navela da je u KBC “Bežanijska kosa” trenutno smješteno 300 kovid pacijenata, od čega se 40 pacijenata nalazi na intezivnoj nezi.

“Starosna struktura je šarolika i varira. U ovom trenutku nemamo toliko mlade pacijente, uglavnom je prosjek godina 62 godine i uglavnom su godine života faktor komplikacija bolesti”, objasnila je Zdravković.

Na pitanje da li se već primjećuje rezultat mjera koje su pooštrene, ona je odgovorila da se diskretno primjećuje, ne tako značajno kao što bismo voljeli, ali ukazuje da nismo ni dali dovoljno prostora da se primjeti.

“Vrlo je bitno što su uvedene sve te mere, ali je još bitnije da i dalje kažemo ma koliko to delovalo dosadno i na neki način opterećujuće - mere za sebe ne znače ništa, ljudi su ti koji moraju te mere da prihvate, da ih sprovode i da budu dosledni jer svi mi vidimo da je vaj virus izuzetno zarazan”, istakla je Zdravković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana