Dijana Hrkalović traži da se brani sa slobode

Tanjug
Dijana Hrkalović traži da se brani sa slobode

BEOGRAD - Odbrana bivše državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Srbije Dijane Hrkalović, uložila je danas žalbu na rješenje kojim joj je u petak uveče određen pritvor do 30 dana, kojom traži da joj pritvor bude ukine i omogući joj se odbrana sa slobode.

O žalbi će narednih dana odlučivati krivično vanpretresno vijeće Posebnog odejljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

Hrkalovićevoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke, a kako su svi svjedoci aktivni policijski službenici, ovaj razlog za pritvor je, prema stavu jednog od njenih branilaca Nenada Tasića, apsurdan.

-To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca - rekao je za Tanjug advokat Tasić.

Hrkalovićevu krivičnom prijavom terete da je uticala na načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izvještaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama“, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe „Principi“.

Nju terete za krivično delo trgovina uticajem, a Milenkovića za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

 Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Hrkalovićeva je uhapšena u petak, 15. oktobra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana