Detalji tragedije u Vladičinom Hanu: Dječak (4) progutao žir sa novogodišnje jelke, pa preminuo

GS
Detalji tragedije u Vladičinom Hanu: Dječak (4) progutao žir sa novogodišnje jelke, pa preminuo

VLADIČIN HAN - Inspekcija Ministarstva prosvjete otišla je u Vladičin Han gdje je u vrtiću četvorogodišnji dječak progutao žir, nakon čega je preminuo.

Žir je sa novogodišnje jelke, piše Telegraf.

Direktorka PU „Pčelica” Ljiljana Ristić, u okviru koje funcioniše vrtić „Čarolija”,  kaže da „iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave”.

U vrtiću se juče odvijala prava drama, prema riječima očevidaca ovog događaja.

- Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra lekari i sestre. Istrčali su noseći dečaka, koji je već bio u nesvesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli - kaže jedan od očevidaca.

Dječak je žir u vrtiću progutao u ponedeljak u prijepodnevnim satima, a u besvjesnom stanju je prebačen najprije u Zdravstveni centar u Surdulici, zatim u Niš, gdje je preminuo.

Dijete je u popodnevnim satima primljeno u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promijenilo njegovo stanje. Uprkos svim preduzetim mjerama više medicinskih timova UKC, nažalost noćas je preminuo.

Vrtić “Čarolija” je samo prije nedelju dana, nakon rekonstrukcije, pušten u rad. Svečanosti je prisustvovao i ministar Ružić.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu je rečeno da su obaviješteni o slučaju i da se prikupljaju dodatne informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana